Privatizarea Telekom Austria a eșuat

Apropo.ro / 23.08.2004, 15:12
Privatizarea Telekom Austria a eșuat
Autoritațile austriece au renunțat la privatizarea principalei companii de telecomunicație, dupa eșecul negocierilor cu Swisscom, și a anunțat ca va pastra o mare parte din pachetul de 42% din acțiunile Telekom Austria, transmite Reuters. "Deocamdata, singura

Autoritațile austriece au renunțat la privatizarea principalei companii de telecomunicație, dupa eșecul negocierilor cu Swisscom, și a anunțat ca va pastra o mare parte din pachetul de 42% din acțiunile Telekom Austria, transmite Reuters.

„Deocamdata, singura alternativa viabila este pastrarea unei participații de 25% puls o acțiune în mîinile Republicii”, a declarat ministrul austriac de Finanțe, Karl-Heinz Grasser.

Grasse a afirmat ca agenția de privatizare OeIAG va vinde totuși 17% din Telekom însa guvernul va pastra 25% plus o acțiune, ceea ce îi da dreptul de a bloca principalele decizii, inclusiv o posibila vînzare catre o alta companie.

Finalizarea negocierilor de fuziune cu Swisscom s-a datorat opoziției austriece, care nu dorește sa cedeze controlul Telekom catre o companie straina.

Acțiunile Telekom au scazut cu 20% la aflarea știrii privind întreruperea discuțiilor cu investitorul elvețian, care durau de doi ani.

OeIAG trebuia sa privatizeze pîna la 100% din Telekom Austria pîna la sfîrșitul anului 2006, dar opoziția socialista (SPO), sindicatele și chiar unii membrii ai partidelor aflate la guvernare, în special din partea Freiheit Partei Osterreichs (FPO), care au vrut sa evite astfel pierderea a mii de locuri de munca

Mediafax Business/ IT