PRM a inceput demersurile pentru demiterea lui Basescu

Apropo.ro / 16.12.2007, 17:17
PRM a inceput demersurile pentru demiterea lui Basescu
Senatorul Gheorghe Funar a declarat ca PRM a inceput demersurile pentru demiterea din functie a presedintelui Traian Basescu

Senatorul PRM Gheorghe Funar a declarat ca PRM a inceput demersurile pentru demiterea din functie a presedintelui Traian Basescu, in baza articlului 96 din Constitutia Romaniei pentru inalta tradare.

"Nu mai este nevoie de referendum cu participarea poporului roman si sa mai cheltuim aiurea inca 25 de milioane de euro. Il putem acuza (pe presedintele Traian Basescu – n.r.) de inalta tradare, ca urmare a faptelor care au fost savarsite in special de UDMR-isti si de Ungaria vizand dezmembrarea teritoriala a Romaniei, fapte care nu au fost sanctionate de presedintele Traian Basescu prin neintreprinderea niciunui demers in vederea respectarii constitutiei a legii sigurantei nationale. Solicitam aplicarea acestui articol si avem nevoie de semnaturile celor 322 de prieteni ai presedintelui Traian Basescu si apoi sa facem un demers al Parlamentului la Inalta Curte de Casatie si Justitie care sa decida in privinta demiterii domniei sale din functia de presedinte al Romanei pentru inalta tradare", a declarat Funar.

Potrivit lui Gheorghe Funar, nu se poate accepta ca sa se repete lectia Kosovo pe pamant romanesc in 2008 sau in anii care vin, respectiv sa avem un razboi civil, o dezmembrare teritoriala a Romaniei si Transilvania sa devina provincie autonoma in Europa, iar presedintele Romaniei Traian Basescu sa incalce in continuare Constitutia tarii si legea sigurantei nationale.