PRM recomanda schimbarea denumirii Ministerului Justitiei

Apropo.ro / 18.01.2008, 13:03
PRM recomanda schimbarea denumirii Ministerului Justitiei
Secretarul general al PRM recomanda Guvernului modificarea denumirii Ministerului Justitiei ca o modalitate de numire a Noricai Nicolai.

Secretarul general al PRM, senatorul Gheorghe Funar, recomanda Guvernului modificarea denumirii Ministerului Justitiei ca o modalitate de numire, prin Parlament, in functia de ministru a Noricai Nicolai, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este o varianta de a rezolvare, in mod legal, nominalizarea unui ministru in fruntea Ministerului Justitiei. (…) In eventualiltatea in care presedintele va refuza sa respecte Constitutia, sper ca liberalii sa aiba intelepciunea si vor veni in fata Parlamentului cu o propunere de remaniere guvernamentala de schimbare a denumirii Ministerului Justitiei”, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Gheorghe Funar.

Senatorul PRM a explicat ca, in aceasta situatie, candidatul propus de premier, Norica Nicolai, va fi audiata de comisiile de specialitatea ale Parlamentului, va primi aviz favorabil, iar apoi presedintele Romaniei va fi obligat sa o numeasca ministru al Justitiei.

"De ce ii e frica lui Basescu nu va scapa. O va avea in fruntea Ministerului Justitiei pe Norica Nicolai, care va face, in vara, propunerile pentru cei care vor conduce Parchetul General si DNA. Aici e miza”, a spus Gheorghe Funar.