Pro TV, lider absolut de audiență cu show-ul „Vocea României”

Apropo.ro / 11.11.2013, 12:17
Pro TV, lider absolut de audiență cu show-ul
Prima ediție de confruntări de la "Vocea României" a obținut, sâmbătă seara, cea mai mare cotă de piață din istoria show-ului la nivelul publicului comercial din mediul urban și al celui național, Pro TV fiind lider absolut pe toate segmente de public, informează televiziunea.

Conform Kantar Media, Pro TV a înregistrat o medie de 15,8 puncte de rating și 36,7% cotă de piață pe segmentul publicului comercial din mediul urban în intervalul orar 20.29 – 23.32 în care a fost difuzată „Vocea României„, de trei ori mai mult față de Antena 1, care a obținut 5,4 puncte de rating și 12,6% cotă de piață. Mai mult, postul din Pache Protopopescu a atins un vârf de audiență de 19,6 puncte de rating pe segmentul publicului comercial în minutul de aur 22.58.

Și la nivelul publicului din mediul urban, Vocea României” a propulsat Pro TV în poziția de lider de audiență cu 14,1 puncte de rating și 29,0% cotă de piață, pe când Antena 1 a ocupat cea de-a doua poziție cu doar 4,5 puncte de rating și 9,2% share.

Show-ul celor mai bune voci din țară a fost preferatul românilor și la nivelul întregii țări, segment pe care Pro TV a înregistrat o audiență medie de 13,7 puncte de rating și 28,8% cotă de piață, de peste trei ori mai mult față de Antena 1, clasată pe următorul loc, cu 4,1 puncte de rating și 8,6% cotă de piață.

Sâmbătă, la Pro TV, duetele au devenit dueluri în toată regulă în prima ediție a confruntărilor de la „Vocea României„. Miza a crescut considerabil, la fel ca nivelul vocilor, iar emoțiile și-au spus din plin cuvântul printre concurenți și antrenori. Cu câte paisprezece voci de excepție în fiecare echipă și câte un coantrenor alături, Smiley, Moga, Loredana și Brenciu au făcut prima triere a concurenților care s-au confruntat pe muzică. Miza a crescut, iar emoțiile, deopotrivă, însă concurenții din cel de-al treilea sezon al „Vocii României” au făcut un show magic sâmbătă seară. Regulile jocului s-au schimbat din acest sezon: după fiecare duet, concurentul eliminat de către propriul antrenor a putut fi „furat” și adus în altă echipă de oricare dintre ceilalți trei prin apăsarea butonului verde. Dacă mai mulți antrenori și-au dorit vocea aflată pe scenă, alegerea a aparținut concurentului, la fel ca în etapa audițiilor pe nevăzute.

Moga, Brenciu, Loredana și Smiley au profitat din plin de dreptul de a „fura” câte doi concurenți din echipele colegilor.

Duelurile nu au avut loc numai pe scenă, ci și între antrenori. Atacurile „muzicale” au culminat între Moga și Brenciu, însă împăcarea a fost mai dulce ca niciodată: Horia l-a îmbrățișat pe Marius după ce acesta i-a declarat: „ai vrea tu să fiu fiul tău!”.

Consiliat de către producătorul Șerban Cazan, Smiley, cel mai zâmbăreț antrenor de la „Vocea României” a deschis seria confruntărilor la „Vocea României” cu un duet care a promis spectacol și s-a ținut de cuvânt. Gabriel Burduja și Claudia Iuga au cântat piesa „When You’re Gone” a lui Bryan Adams, cu „o bucurie molipsitoare”, apreciată la unison de către antrenori și coantrenori. În cele din urma, Smiley s-a hotărât să meargă mai departe cu Claudia, „o femeie ca un tren, un vulcan pe scenă”, după cum a caracterizat-o chiar partenerul său de duet.

„Dacă voi găsiți la ceilalți un cuplu mai special, mai original, atunci eu îmi dau demisia”, a declarat Horia, cu Monica Anghel în dreapta sa, înainte de prima confruntare din echipa lui. Diana Arvinte și Gabriel Kisczuk au interpretat „Dance, dance, dance”, adăugând muzicii jocul actoricesc creat de către Horia. Brenciu a ales să continue competiția alături de Diana Arvinte, însă nici Gabriel nu a plecat. Moga a pus ochii pe el și l-a „furat” din echipa lui Horia.

Vocea scânteietoare cu accent sârbesc” a Jovannei Milovanovic și „timbrul interesant” al Mădălinei Omania, apreciat de către Smiley, au fost aruncate în scena în prima confruntare din echipa Moga. Cele două au cântat „The World is Not Enough” de la Garbage, însă rezultatul nu a fost tocmai pe placul antrenorului și al coantrenorului. Dacă Smiley și Șerban Cazan au fost impresionați de Mădălina, decizia lui Moga a venit ca un tăvălug pentru ea. „Mogulul hitului românesc” a ales-o pe mai tânăra Jovanna și a explicat de ce: „I-am atras atenția Mădălinei să nu folosească vocea dragonului atât de mult”.

Un duet „cu năbădăi” și primul din echipa Loredanei au format veteranul Aurel Niamțu și experimentatul Romeo Zaharia. Dacă pe parcursul repetițiilor cei doi s-au „împuns” cu fiecare ocazie, împreună au cucerit scena cu piesa lui Dan Spătaru, „Nu m-am gândit la despărțire”. După ce s-a sfătuit cu Cornel Ilie, coantrenorul său, Lori a decis să îl păstreze în echipă pe Aurel, pentru că „a fost mult mai stăpân pe el, pe situație și constant în toată evoluția”.

Gabriel Onilă și Iolanda Moldoveanu au fost puși de antrenorul Smiley să-și depășească limitele vocale pe acordurile melodiei „Another Day in Paradise”. „Experiența mea contra tinereții ei”, după cum a spus Gabi, a înclinat balanța în favoarea Iolandei. „S-a blocat complet, iar ea a fost peste tot”, a declarat Smiley, care a decis să meargă mai departe cu Iolanda.

Moga a fost „tras de urechi” de colegi în urma prestației lui Angelo Simonica și a lui Eliss Opriș, care au cântat celebra „Papa Was a Rolling Stone”. „Nu cred ca s-a potrivit această piesa lor”, a comentat Horia, iar Smiley a adăugat: „Nu e un cântec pentru voi, ați țipat mult”. Marius a decis să meargă în etapa următoare cu Angelo Simonica.

„Brenciana” a continuat cu un episod incendiar, avându-i ca protagoniști pe Mihai Chițu și Ruxandra Măcărescu. Cei doi au cântat melodia „Kids” a lui Kylie Minogue, respectând indicațiile scenice date de Horia. Ruxandra cea sexy s-a unduit în jurul lui Mihai, iar Bartoș l-a felicitat pe Brenciu pentru talentul de coregraf. După ce s-a sfătuit cu coantrenoarea sa, Horia l-a ales pe Mihai.

Chimie de la prima până la ultima notă a simțit întreaga audiență când au urcat pe scenă George Secioreanu și Elena Sălaru din echipa Smiley. „Bad boy-ul” George și Elena au interpretat piesa „Creep” de la Radiohead, iar Smiley a fost felicitat de colegi pentru alegerea făcută. Antrenorul zâmbăreț l-a ales pe George: „Mi se pare mai spectaculos din punct de vedere vocal”. Surpriza a fost totală pentru Elena când Brenciu și Moga s-au „înghesuit” să o „fure”, iar de aici a pornit un duel în toată regula între cei doi. După „croșeuri” verbale aprinse, Elena a decis: noul său antrenor va fi Marius.

Experimentatul Mihai Bajinaru și Alina Dorobantu, studentă la Conservator, amândoi „ingerași” din echipa Loredanei, au intrat în pielea lui Ricky Martin și a Christinei Aguilera pe ritmurile piesei „Nobody Wants to Be Lonely”. Alina a fost cea care a convins-o pe Loredana că are potențialul de a trece în următoarea etapă la „Vocea României„.

„If you don’t Know Me by Now” este piesa pe care Marius a ales-o pentru duetul dintre Dana Torop și Bogdan Olaru. Dana a fost cea care l-a convins pe Moga că merită să treacă mai departe, aceasta și din cauza atitudinii lui Bogdan, care parcă „a plecat dezamăgit din prima”. Cu toate acestea, nici Bogdan nu a ieșit din competiție, el fiind „furat” imediat de Smiley.

Confruntările continuă și săptămâna viitoare la „Vocea României„, iar lupta pentru titlul de cea mai bună voce a țării se ascute mai mult ca niciodată, sâmbătă seara, de la 20.30, numai la Pro TV.

„Premiul cel mare, de 100.000 de euro, este acordat de Cosmote”