PRO TV spune “Stop torturării animalelor”

Apropo.ro / 01.10.2007, 00:00
PRO TV spune “Stop torturării animalelor”
Cazul pisicuţei ucise într-o scară de bloc de trei adolescenţi din Buzău, prezentat la Ştirile PRO TV, a şocat o ţară întreagă şi a stîrnit reacţii virulente.

Cei peste 100.000 de telespectatori care semnează petiţia “Stop torturării animalelor” atrag atenţia asupra pedepselor slabe care există în Romănia pentru cei care schingiuiesc animale. Ei cer promulgarea unei legi care să îi pedepsească pe romănii care comit astfel de atrocităţi. Campania iniţiată de PRO TV a grăbit promulgarea unei legi al cărei scop este să îi pedepsească cu închisoarea pe agresori, aşa cum se întîmplă în orice ţară civilizată. Iniţiativa senatorului Marius Marinescu a primit marţi, 25 septembrie, aviz favorabil din partea guvernului. De asemenea, o iniţiativă transpartinică semnată de Norica Nicolai, Peter Eckstein Covaci şi Gheorghe Funar aşteaptă să intre pe masa comisiilor de specialitate.

Ştirile PRO TV au început campania după o serie de reportaje cutremurătoare în care animalele erau schingiuite fără milă. Unul dintre cele mai cutremurătoare reportaje prezenta cazul cartierului Orco de la marginea oraşului Sfîntu Gheorghe, unde animalele sînt schingiuite pînă se prăbuşesc fără suflare. Este o tradiţie care se transmite din tată în fiu, iar proprietarii îşi recunosc fără jenă barbaria. Mai mult decît atît, aceştia au declarat senini în faţa camerelor de filmat că îşi bat caii pentru a-i face mai puternici şi pentru a le creşte preţul la vînzare.