PRO VIDEO iti ofera alte patru filme

Apropo.ro / 14.03.2006, 15:57
PRO VIDEO iti ofera alte patru filme
Pentru aceasta saptamana, PRO VIDEO va propune alte patru titluri: "Corpse Bride", "Joyeux Noel ", "All the PresidentÂ’s Men", "RyanÂ’s Daughter" si, în curând, "Wedding Crashers", "Harry Potter and the Golblet of Fire" si "DevilÂ’s Advocate". Titlul original: Corpse Bride

Pentru aceasta saptamana, PRO VIDEO va propune alte patru titluri: „Corpse Bride”, „Joyeux Noel „, „All the PresidentÂ’s Men”, „RyanÂ’s Daughter” si, în curând, „Wedding Crashers”, „Harry Potter and the Golblet of Fire” si „DevilÂ’s Advocate”.

Titlul original: Corpse Bride
Titlul romanesc: Mireasa Moarta
Regie: Tim Burton
Distributie: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Emily Watson
Gen: Animatie
An de productie: 2005
Warner Bros. prin PRO VIDEO

Mireasa moarta a lui Tim Burton te poarta intr-o calatorie in Lumea Intunericului, in traditia romantica a filmelor clasice de tipul „Eduard, Maini de Foarfece” si „Cosmarul dinaintea Craciunului”.

Actiunea este plasata in secolul al XIX-lea, intr-un sat european, urmarind povestea lui Victor (vocea lui Johnny Depp), un tanar care se pare ca este sortit sa se casatoreasca cu Mireasa Moarta (vocea Helenei Bonham Carter) in timp ce adevarata sa mireasa, Victoria (vocea lui Emily Watson) ramane in lumea celor vii.

Viata in Lumea Mortilor pare mult mai animata decat este ea descrisa in povesti, iar Victor descopera ca nu exista nimic in lumea asta – sau in cea de dincolo – care sa il desparta de adevarata dragoste. Este o poveste despre optimism, dragoste si o descriere a vietii de dincoace si a celei de dincolo asa cum numai Burton poate sa o faca.

Titlul original: Joyeux Noel
Titlul romanesc: Craciun Fericit
Regie: Christian Carion
Distributie: Diane Kruger, Benno Furmann, Guillaume Canet, Gary Lewis, Dany Boon, Daniel Bruhl, Lucas Belvaux
Gen: Drama
An de productie: 2005
Media PRO Pictures prin PRO VIDEO

Craciun fericit se bazeaza pe o realitate istorica mai putin cunoscuta marelui public: un eveniment ce s-a petrecut cu adevarat in Ajunul Craciunului, in 1914. Pe campul de lupta al primului razboi mondial, eroii principali ai ecranizarii iau parte la o fraternizare fara precedent intre soldatii germani, francezi si scotieni. „Ofiterii si soldatii care se macelarisera pana atunci in transee au aruncat armele pentru a imparti vin si mancare, pentru a face schimb de fotografii si de amintiri si pentru a juca fotbal in zapada”, scrie Hollywood Reporter. Totul a inceput cu un colind. Scotienii il cantau la ei in transee, germanii, ceva mai departe. Tenorul Nikolaus Sprink (Benno Furmann) a iesit apoi in plin camp, continuand sa cante. Imediat, un cimpoi scotian a inceput sa il acompanieze. Pentru nici unul nu mai exista frica de a fi impuscat in cateva secunde „de ceilalti”. In scurt timp, langa ei aveau sa vina si francezii. Si-au strans mana, si-au dat unii altora tigari sau cate-o bucata de ciocolata, urandu-si „Craciun fericit!”

Titlul original: All the PresidentÂ’s Men
Titlul romanesc: Toti oamenii presedintelui
Regie: Alan J. Pakula
Distributie: Dustin Hoffman, Robert Redford, Jack Warden, Martin Balsam
Gen: Drama
An de productie: 1976
Warner Bros. prin PRO VIDEO

O poveste cu detectivi nemaipomenit de antrenanata.

In cladirea Watergate, lumina este aprinsa si patru talhari sunt prinsi asupra faptului. In acea seara au avut loc evenimente care l-au facut pe presedinte sa paraseasca biroul mai devreme. Reporterii de la Washington, Bob Woodward (Robert Redford) si Carl Berstein (Dustin Hoffman) afla povestea si o analizeaza pe toate partile, avand indoieli, refuzand sa creada, fiind descurajati. Povestea lor are ca subiect Toti oamenii presedintelui.

Regizat de Alan J. Pakula si bazat pe cartea lui Woodward si Berstein, filmul a castigat patru premii Oscar in 1976 (pentru „Cel mai bun actor in rol secundar”/ Jason Robards, „Cea mai buna adaptare a unui scenariu” / William Goldman, „Cea mai buna scenografie” si „Cel mai bun sunet”). Pe langa povestea in sine, filmul analizeaza si stilul de lucru al jurnalistilor, a caror misiune este sa puna mana pe subiecte puternice – si sa obtina adevarul.

Titlul original: RyanÂ’s Daughter
Titlul romanesc: Fiica lui Ryan
Regie: David Lean
Distributie: Robert Mitchum, Trevor Howard, Cristopher Jones, John Mills
An de productie: 1970
Gen: Drama
Warner Bros. prin PRO VIDEO

Frumoasa si incapatanata, Rosy (Sarah Miles) nu isi poate continua idila pasionala cu chipesul ofiter britanic (Christopher Jones). Totusi, ea mai are sentimente pentru cineva – devotamentul fata de sotul ei, profesorul rezervat, Charles (Robert Mitchum), care a stat alaturi de ea atunci cand a fost acuzata de tradare.

Doua personalitati marcante ale lumii filmului – realizatorii filmelor Lawerence al Arabiei si Doctor Zhivago – regizorul David Lean si scenaristul Robert Bolt – aceasta superba poveste intr-un peisaj mirific, stanci salbatice si dealuri semete din peninsula Dingle din Irlanda. Talentul lui Freddie Young si memorabilul John Mills interpreteaza roluri demne de premiul Oscar. Acest film remarcabil este ca o vraja.

In curand:

Titlul original: Wedding Crashers
Titlul romanesc: Spargatorii de nunti
Regie: David Dobkin
Distributie: Owen Wilson, Vince Vaughn, Rachel McAdams
Gen: Comedie
An de productie: 2005
Warner Bros. prin PRO VIDEO

Pentru unii oameni nunta reprezinta cel mai important moment al vietii, momentul in care aleg persoana alaturi de care vor sa-si petreaca tot restul vietii, pentru altii insa nunta nu reprezinta decat un alt motiv de distractie.

John Beckwith (Owen Wilson) si Jeremy Grey (Vince Vaughn) sunt doi afemeiati declarati, care se tot duc neinvitati pe la nunti, pentru a profita de romantismul care pluteste in aer. Prietenia lor este pusa la incercare in momentul in care John se indragosteste de Claire Cleary – interpretata de Rachel McAdams.

Titlul original: DevilÂ’s Advocate
Titlul romanesc: Pact cu Diavolul
Regie: Taylor Hackford
Distributie: Keanu Reeves, Al Pacino, Charlize Theron
Gen: Thriller
An de productie: 1997
Warner Bros. prin PRO VIDEO

Scorul record de 64 de cazuri castigate contra zero cazuri pierdute, detinut de avocatul Kevin Lomax, i-a adus o oferta tentanta de la una dintre cele mai mari firme de avocatura din New York. Dar noua slujba a lui Lomax nu e chiar ceea ce pare. Diavolul pandeste.

In aceasta fabula moderna, Keanu Reeves joaca rolul lui Lomax un avocat dornic de afirmare, iar Al Pacino este carismaticul fondator al firmei, care stie ca in lume sunt multe cazuri de castigat… si multe suflete de cumparat. De la succesele lui Lomax in avocatura si pana la finalul neasteptat, Pact cu Diavolul te va tine cu sufletul la gura. Viata lui Lomax, sotia (Charlize Theron) si chiar sufletul lui sunt puse la bataie. Slujba il poate trimite direct in iad.

Titlul original: Harry Potter and the Golblet of Fire
Titlul romanesc: Harry Potter si Pocalul de Foc
Regie: Mike Newell
Distributie: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Ralph Fiennes
Gen: Aventura fantastica
An de productie: 2005
Warner Bros. prin PRO VIDEO

Dupa ce numele lui a tasnit din Pocalul de Foc, Harry Potter a devenit concurent in infioratoarea batalie pentru glorie dintre trei scoli de vrajitori – Turnirul Celor Trei Vrajitori. Oare cine i-a introdus numele in Turnir, cand el nu si-a dorit niciodata sa participe?

Acum, Harry este nevoit sa infrunte un dragon ucigas, demoni cumpliti ai apelor si un labirint fermecat, doar ca sa se trezeasca in ghearele necrutatoare ale Celui-Ce-Nu-Trebuie-Numit.

In cea de a patra adaptare dupa seria Harry Potter a scriitoarei J.K. Rowling, totul se schimba: Harry, Ron și Hermione lasa in urma copilaria si au de infruntat provocari mai mari decat si-ar fi putut imagina vreodata.

PRO Video

Tags: