Probe de foc la „Asia Express”: vedetele nevoite să se radă pe cap – FOTO

De: Cristiana Trifu / 06.03.2018, 13:03
Probe de foc la „Asia Express”: vedetele nevoite să se radă pe cap - FOTO
Ediţia ,,Asia Express” din seara aceasta, ce începe la ora 20:00 pe Antena 1, marchează ultima etapă a concurenţilor din Laos, cea de-a doua ţară din maratonul de 5000 de kilometri. După ce au parcurs jumătate din Drumul Dragonului, cele cinci echipe rămase în competiţie resimt mai mult ca oricând nopţile nedormite, oboseala fizică, psihică şi lipsa unei mese calde, dar sunt motivaţi de câştig şi de spiritul de competiţie. Cu toate acestea, misiunile din ediţia de azi nu vor fi deloc uşoare şi îi vor scoate din zona de confort fără voia lor, căci pentru a-şi asigura paşaportul către următoarea etapă, ar putea fi nevoiţi să se radă pe cap ca un călugăr budist.

Echipele vor pleca în cursa în formulă iniţială, iar pentru că ultima ajunsă în ediţia de luni nu a fost eliminată, va intra în această seară în competiţie cu un handicap. Ana Baniciu şi Raluk sunt nevoite să transporte pe tot parcursul zilei un recipient cu peşte fermentat, preparatul care le-a dat bătai de cap în proba de ieri, menţinând cutia intactă până la ultimul punct de control. Ziua începe cu aceeaşi provocare, autostopul, care pare să fie un impediment şi mai mare în condiţiile în care concurenţii trebuie să călătorească 130 de kilometri către punctul de control. Traseul prestabilit impune ca fiecare echipă să îndeplinească pe drum câte trei sarcini dintr-o listă primită. Astfel vor avea de ales între a face schimb de pantaloni cu un trecător, a bărbieri la frizerie doi localnici, a servi mâncare într-un restaurant pentru patru clienţi sau a se relaxa într-un hamac, toate acestea ţinând cont de faptul că se află într-o cursă contracronometru şi că bariera de limbaj i-ar putea încurca.

Două dintre sarcini, ce ar putea fi îndeplinite mult mai rapid, se vor dovedi a fi extrem de grele pentru concurenţi, punându-le la încercare curajul, dar şi forţa. Aceştia pot alege să convingă un fermier să le cedeze tractorul, pe care sunt nevoiţi să îl conducă timp de cinci minute pe teren accidentat, sau să se radă în cap precum un călugăr budist. Deşi i-ar avantaja ca timp, cele două sarcini nu par să fie luate în considerare de anumiţi concurenţi: ,,De când am citit instrucţiunile, am spus că dacă este vorba de tăiat părul…eu nu voi lăsa pe nimeni să o facă.”, mărturiseşte Luminiţa Popa. Nici Dorian nu pare mai încântat şi scoate din ecuaţie această provocare, chiar dacă va fi nevoit să aleagă alte trei mici misiuni în schimb: ,,Să te razi pe cap?

Care dintre noi ar fi apt să o facă?”.
Sarcinile zilei de azi nu sunt deloc uşoare şi trebuie să fie îndeplinite cât mai rapid, pentru că doar primele trei echipe care ajung la punctul de control vor participa la Proba Amuletei. Provocarea ce va aduce câştigătorilor 1000 de Euro şi un bonus pentru următoarea etapă se va desfăşura şi ea contracronometru. În doar trei ore, cele trei cupluri vor cunoaşte şi vor fi nevoiţi să înveţe o parte din limba, cultura şi dansul lao. Ce presupune aceasta, care sunt echipele care se califică, dar şi cine va rămâne în competiţie pentru următoarea ţară din traseu, Cambodgia, telespectatorii Antena 1 vor afla în această seară, de la ora 20:00, într-o nouă ediţie ,,Asia Express”.