Probezi hainele, fără să te dezbraci, cu „oglinda magică” (Video)

Apropo.ro / 13.03.2012, 15:00
Cine nu își dorește să meargă la cumparături și să nu fie nevoit să se dezbarce și să se îmbrace de zeci de ori? Acum este posibil cu o oglindă... magică!

Centrul comercial Trafford din Manchester, Anglia, a inaugurat o „oglindă magică„, cum le place să îi spună gadget-ului, care este de un real ajutor, atunci cand te afli la cumpărături de articole vestimentare, în special.

VEZI AICI VIDEO

oglinda magica

Așa ceva nu se găsește pe internet

Cine nu a obosit să se dezbrace și să se îmbrace de zeci de ori, atunci când se află în căutarea unui articol vestimentar. Plus statul la coadă, la cabina de probă, la care se mai adaugă ceva nervi si sudoare. Să nu uităm și de timpul petrecut din magazin în magazin.

Oglinda magică oferă posibilitatea clienților de a vedea, în timp real, cum le vine un anumit obiect vestimentar, fără a fi nevoie să renunțe la hainele de pe ei. Totul are loc virtual, pe un ecran imens de unde fiecare client poate alege dintr-o bază de haine, ce aparțin diferitor magazine, obiectul preferat, pe culori, având posibilitatea să vadă cu care îi stă mai bine, dacă este cazul să mai dea jos din greutate șau ce model „îl aranjează” mai bine.

oglinda magica

Cu „oglinda magică”, probezi câte haine vrei

Desigur, este o idee super-strălucită, însă este recomandat ca obiectul ales în final să fie si probat, pe calea cea clasică.

Sistemul pune la dispozia clienților nu doar hainele în trend, ci le oferă posibilitatea să probeze și modele mai rare, vintage, purtate în anii precedenți.

Ideea gadget-ului îi aparține lui Adam Vahed, 45 de ani, ce ocupă funcția de director la Apache Solutions. „Am luat o plasmă TV, am instalat o cameră pe ea și am adăugat un soft”, spune Vahed.

Adam Vahed

Adam Vahed

„Oglinda magică” funcționează folosind tehnologie 3D. Oglinda suprapune o serie de haine peste corpul cumpărătorului, în timp ce acesta se mișcă în fața camerei montate deasupra.

Gadget-ul folosește senzori de mișcare și realitate augumentată similară consolelor XBOX 36 cu adaptorul Kinect.

Directorul de marketing al companiei susține că sunt astfel cu un pas înaintea shopping-ului pe internet, căci acest tip de probă nu se poate face și pe internet.