Probleme de securitate? Microsoft va ajuta

Apropo.ro / 17.05.2005, 14:19
Probleme de securitate? Microsoft va ajuta
Nu este o noutate pentru Microsoft ca majoritatea utilizatorilor PC se confrunta cu probleme de securitate. Ca raspuns, compania software lanseaza un nou serviciu de remedii pentru calculatoare, bazat pe abonament, care va lansa patchuri de securitate in mod automat, blocand virusi si

Nu este o noutate pentru Microsoft ca majoritatea utilizatorilor PC se confrunta cu probleme de securitate.

Ca raspuns, compania software lanseaza un nou serviciu de remedii pentru calculatoare, bazat pe abonament, care va lansa patchuri de securitate in mod automat, blocand virusi si spyware, coordonand functiile pentru o siguranta si securitate mai eficienta.

Denumit Windows OneCare, serviciul va folosi in parte unelte deja existente cum ar fi software-ul anti-spyware, precum si functii de baza ale PC management din Windows. Insa se va adauga firewall mai puternic, protectie antivirus si dreptul de suport prin telefon fara costuri suplimentare.

Serviciul, care va fi disponibil utilizatorilor doar mai tarziu, chiar si in versiunea beta, este cea mai recenta strategie in actiunile Microsoft impotriva problemelor de securitate care au daunat sofwarelor sale de cativa ani.

Serviciul OneCare marcheaza prima ocazie in care Microsoft ofera software antivirus direct clientilor, chiar daca a achizitionat mai multe companii care ofera aceste tehnologii.

Executivii afirma ca nu planuiesc sa ofere tehnologia impotriva virusilor in afara serviciilor OneCare.

Pachetul va mai include unelte anti-spyware ale Microsoft si un firewall care blocheaza traficul outbound neautorizat cum ar fi date spyware precum si trafic inbound blocat de XP.

Serviciul va fi lansat in versiune beta angajatilor Microsoft intr-o saptamana iar pentru clienti in aceasta vara sau spre toamna. Nu au fost oferite date legate de pretul serviciului.

Sursa: ZDNet, preluat de SmartNews.