Problemele dintre SUA si Rusia persista

Apropo.ro / 03.07.2007, 12:39
Problemele dintre SUA si Rusia persista
Vladimir Putin si George W. Bush au afisat, luni, sentimente de prietenie si întelegere în cadrul întâlnirii informale din statiunea balneara Kennebunkport, dar problemele care au tensionat recent relatiile ruso-americane persista, comenteaza AFP. Cei doi au participat la o partida de

Vladimir Putin si George W. Bush au afisat, luni, sentimente de prietenie si întelegere în cadrul întâlnirii informale din statiunea balneara Kennebunkport, dar problemele care au tensionat recent relatiile ruso-americane persista, comenteaza AFP.

Cei doi au participat la o partida de pescuit, s-au relaxat în familie împreuna cu parintii presedintelui Bush, mizând pe relatiile personale pentru a încerca în cursul a ceea ce presa a numit „summitul homarului’, specialitatea locala, sa detensioneze relatiile dintre cele doua tari.

Relatiile dintre Moscova si Washington au fost în mare parte afectate de proiectul american de instalare a scutului antiracheta în Polonia si Cehia care în urma cu 20 de ani faceau înca parte din sfera de influenta a Rusiei. Kremlinul considera proiectul american drept o amenintare la adresa securitatii sale nationale.

Putin, care a surprins participantii la summitul G8 din 8 iunie prin propunerea sa de a împarti cu Statele Unite o statie radar rusa din Azerbaidjan în cadrul scutului antiracheta, a avansat din nou, luni, o serie de propuneri inedite.

Mediafax