Procesoarele Smithfield lansate mai repede

Apropo.ro / 06.08.2004, 14:51
Procesoarele Smithfield lansate mai repede
Intel va lansa procesoarele dual-core, cu nume de cod Smithfield, la jumatatea anului 2005, înainte de termenul stabilit inițial, respectiv anul 2006, informeaza DigiTimes. Conform producatorilor taiwanezi de placi de baza, noile procesoare produse de Intel vor avea trei versiuni.

Intel va lansa procesoarele dual-core, cu nume de cod Smithfield, la jumatatea anului 2005, înainte de termenul stabilit inițial, respectiv anul 2006, informeaza DigiTimes.

Conform producatorilor taiwanezi de placi de baza, noile procesoare produse de Intel vor avea trei versiuni. Una drintre variante, care se adreseaza segmentului performanței și va fi compatibil cu cipsetul Glenwood, iar celelalte doua, cu cipsetul Lakeport.

Procesoarele Smithfield, construite pe tehnologia 90 nm, vor fi compatibile cu socket-ul LGA-775, utilizat în present pentru placile de baza Intel 915/925.

Primul procesor dual-core produs de Advanced Micro Devices (AMD), cu nume de cod Toledo, urma sa fie lansat în a doua jumatate a anului 2005. Noile procesoare AMD erau destinate claculatoarelor personale de birou.

Mediafax Business/ IT