Procesor Core 2 Duo pentru notebook-uri

Apropo.ro / 01.09.2006, 11:08
Procesor Core 2 Duo pentru notebook-uri
Peste două sute de modele de notebook-uri, bazate pe tehnologia mobilă Intel Centrino Duo și realizate de asamblatorii și integratorii de sisteme din întreaga lume, vor încorpora în acest an procesoare Intel Core 2 Duo cu nume de cod anterior "Merom", se arată

Peste două sute de modele de notebook-uri, bazate pe tehnologia mobilă Intel Centrino Duo și realizate de asamblatorii și integratorii de sisteme din întreaga lume, vor încorpora în acest an procesoare Intel Core 2 Duo cu nume de cod anterior „Merom”, se arată într-un comunicat Intel remis MEDIAFAX.

„Pentru notebook-uri, introducerea noului procesor conduce la o dublare a performanței, menținând consumul de energie și perioada de viață a bateriei la același nivel ca înainte”, a declarat vicepreședintele Intel Mobility Group, David Perlmutter.

Procesoarele includ două unități de procesare pe aceeași pastilă de silicon și oferă posibilitatea executării în paralel a instrucțiunilor provenite de la mai multe aplicații ce rulează simultan pe același computer.

Notebook-urile bazate pe tehnologia mobilă Intel Centrino Duo și pe procesorul Intel Core 2 Duo, includ și chipset-ul din familia Intel® 945 Express și conectorul de rețea Intel® PRO/Wireless 3945ABG.

Entertainment PC-urile bazate pe tehnologia Intel Viiv și pe procesorul Intel Core 2 Duo, care au început să fie livrate în cursul acestei luni, includ noul chipset Intel 965 Express, compatibil cu rularea conținuturilor video de înaltă definiție, precum și suport pentru sunet surround pe 7+1 canale.

Versiunile pentru notebook-uri ale procesoarelor Intel Core 2 Duo T7600, T7400, T7200, T5600, și T5500 au prețuri de 637 dolari,423 dolari, 294 dolari,241 dolari și 209 dolari, fiind distribuite în pachete de minim 1,000 de unități.

Mediafax