Procesul dintre Petrovschi si antrenorii Belu si Bitang s-a încheiat

Apropo.ro / 25.03.2005, 10:09
Procesul dintre Petrovschi si antrenorii Belu si Bitang s-a încheiat
Procesul dintre Oana Petrovschi și antrenorii lotului olimpic de gimnastica a luat sfîrșit, dupa ce fosta gimnasta a depus, joi, la instanța Tribunalului București, o cerere de renunțare la proces. Hotarîrea de joi vine la o saptamîna dupa ce ARDAF (sponsorul

Procesul dintre Oana Petrovschi și antrenorii lotului olimpic de gimnastica a luat sfîrșit, dupa ce fosta gimnasta a depus, joi, la instanța Tribunalului București, o cerere de renunțare la proces.

Hotarîrea de joi vine la o saptamîna dupa ce ARDAF (sponsorul Federației Române de Gimnastica) a anunțat ca se va implica financiar în stingerea conflictului dintre Oana Petrovschi și antrenorii Octavian Belu și Mariana Bitang.

La termenul de joi nici fosta gimnasta, nici antrenorii lotului de gimnastica nu au fost prezenți.

Antrenorii Octavian Belu și Mariana Bitang au fost acuzați de fosta gimnasta Oana Petrovschi de rele tratamente și de tratamente inumane, pe care ar fi fost nevoita sa le suporte în timpul antrenamentelor. Petrovschi i-a chemat pe cei doi antrenori în judecata și le-a cerut aproximativ 1,5 miliarde de lei, în solidar cu Federația Româna de Gimnastica, suma reprezentînd daune morale în urma afecțiunilor grave pe care ea le-ar fi dobîndit la coloana vertebrala.

În cadrul procesului de la Tribunalul București, fosta gimnasta a revendicat sume de bani pe care le-ar fi dat lui Belu dupa unele concursuri private, iar acesta i-a înapoiat 3.000 de euro.

 În 27 ianuarie, Belu a recunoscut, în fața instanței Tribunalului București, ca a primit bani de la Oana Petrovschi, precizînd ca suma i-a fost data potrivit unei reguli neoficiale mondiale, practicata la competiții private unde antrenorii nu primesc bani de la organizatori. El a explicat ca a primit aproximativ 3.000 de euro, dar ca nu a forțat-o pe fosta gimnasta sa faca acest lucru și nu a condiționat primirea acestei sume de prezența tinerei la competițiile sportive.

Procurorii au declanșat verificarile dupa ce Octavian Belu a recunoscut în instanța ca a primit bani de la gimnaste, concluzia anchetatorilor fiind ca faptele antrenorului nu întrunesc elementele constitutive ale unei infracțiuni și ca antrenorul lotului olimpic nu trebuie urmarit penal.

Mediafax