Proconsul are spectacol pe 1 Decembrie

De: Cătălina Matei / 23.11.2011, 11:58
Proconsul are spectacol pe 1 Decembrie
Trupa Proconsul pregăteşte un spectacol extraordinar pe data de 1 decembrie, la Sala Palatului, ocazie cu care îşi lansează şi primul album “Best Of” din carieră.

Pe lângă repetiţiile pentru spectacol, Bodo, Dragoş, Robert, Liuba, James şi Vali continuă în zilele de weekend turneul naţional de lansare a noului album.

– Trupa Proconsul revine în forţă cu un nou single. Cum a fost primit de fani?
Heeei! De mult o piesă de-a noastră n-a avut un drum aşa scurt către popularitate. Asta dovedeşte că „Ce dacă mă doare” este un cântec bun, apreciat, dovadă că Europa Fm îl difuzează în heavy rotation. Suntem măguliţi de reacţia bună a susţinătorilor Proconsul care cer cântecul în programele radio. La o săptămână de la lansarea sa oficială, melodia s-a propagat uimitor de mult şi asta datorită fanilor noştri.


– Lansaţi primul album „Best Of” din carieră. De ce tocmai acum?

Aveam destule cântece să scoatem un nou album de studio însă ne-a prins sezonul rece cu ele neînregistrate datorită turneului Mix Music Evolution cu care am străbătut weekend de weekend întreaga ţară, tot anul curent. E momentul potrivit pentru o recapitulare a melodiilor noastre ce au avut succes în ultimii 13 ani.

– Aveţi spectacol pe 1 decembrie la Sala Palatului. Ce invitaţi vor urca pe scenă atunci alături de trupa Proconsul?

Am chibzuit mult la persoanele cu care putem face echipă bună într-un spectacol aşa special. Vor urca pe scenă Alexandra Ungureanu, Keo, Lucia Dumitrescu şi virtuozul ţambalului, Marius Mihalache. Şi – ţine-te bine- Jean de la Craiova! Da, ne-a dovedit că ne ştie toate piesele.

– Bodo, eşti la regim? Ştiu că ţi-ai propus să slăbeşti până la spectacolul de pe 1 decembrie. Câte kilograme vrei să dai jos şi ce regim urmezi, de la ce anume te abţii?
Pentru început 10 kilograme, e o normă acceptabilă, fără să-mi perturb activitatea zilnică. E un regim hiperproteic, bazat pe fripturi (vită, peşte, curcan, pui) ori carne fiartă. Deci mă abţin de la orice altceva, în afară de carne şi ciuperci.

– Ce urmează după acest spectacol de pe 1 decembrie? Un turneu, piese noi, colaborari…?
Deja ne aflăm în turneu de la începutul lunii curente, pentru promovarea „Best of”-ului nostru. Am grupat concertele pe zona sudică a ţării până pe 1 decembrie ( Călăraşi, Mangalia, Lehliu, Feteşti, Cernavodă) urmând ca în decembrie să le lipim din nou de turneul Mix Music Evolution, al cărui director artistic sunt, pentru concerte în localităţi pe Valea Prahovei.


– Având în vedere că ai renunţat la ortodoxie şi te-ai pocăit, vă gândiţi să scoateţi cu Proconsul şi un album destinat iubitorilor de
muzică creştină?

Multe din textele pieselor Proconsul au mesaje creştine, trebuie ascultate cu atenţie. Ba chiar am susţinut în primăvară un miniturneu în bisericile din ţară, o experienţă extraordinară. Da, dacă timpul ne va permite, vom lega un album numai cu piese creştine.

Dana Popa