Proconsul reeditează piesa “Barosanu’”

Apropo.ro / 20.02.2015, 14:35
Proconsul reeditează piesa “Barosanu’”
Proconsul are o surpriză pentru fanii săi: artiştii au reeditat piesa “Barosanu’”, o melodie lansată acum mai bine de 15 ani, dar încă actuală, având în vedere contextul politic din România.
“Barosanu’ a fost al doilea cântec al nostru, după piesa ‘De la ruşi’, şi a făcut parte din primele şase cântece lansate în 1999 pe un EP”, a spus Dragoş Dincă, chitaristul trupei. 
 
Versurile sunt scrise de Bodo, solistul formaţiei, şi de Dragoş Dincă, cel ce semnează şi muzica. Înregistrările au fost realizate în studioul trupei Proconsul, Simplu Production. 
 
“Am ales să readucem ‘Barosanu’’ în atenţia publicului pentru că mesajul său are legătură cu ce se întâmplă în acest moment în România cu clasa politică şi aşa-zişii ‘afacerişti’. Când l-am compus, îi aveam în vedere pe cei care se îmbogăţiseră din traficul cu produse aduse din Turcia sau China, dar văzând cum se petrec lucrurile în anul de graţie 2015, ne-am hotărât să reedităm piesa. Am tot fost întrebaţi de ce nu mai compunem cântece cu teme sociale, aşa că răspunsul nostru a venit cu acest cântec. Melodia este un pamflet şi orice asemănare cu persoane sau personaje reale este pur şi simplu întâmplătoare! Sau nu…”, a explicat Dragoş.  
 
Proconsul pregăteşte două melodii, interpretate cu alţi doi artişti români foarte populari, ce vor fi lansate în curând. 
 
Formaţia Proconsul a fost înfiinţată în 1999 şi a cunoscut succesul odată cu super hitul “De la ruşi”. În 15 ani, trupa a lansat numeroase hituri, printre care “Cerul”, “Mi-ai luat inima”, “Zbor”, “Despre tine” sau “Spune-mi despre noi” şi 10 albume, inclusiv unul de best of, cu cele mai îndrăgite piese ale trupei.
 
Puteţi asculta aici piesa Proconsul – “Barosanu’”: