Prodi spune adio politicii

Apropo.ro / 07.02.2008, 10:27
Prodi spune adio politicii
Premierul demisionar al Italiei, Romani Prodi, confirma ca nu va participa la alegerile din aprilie.

Premierul demisionar al Italiei, Romani Prodi, confirma ca nu va participa la alegerile din aprilie, in vreme ce comisarul european pentru justitie, Franco Frattini, ar putea parasi Comisia pentru a-l ajuta pe conservatorul Silvio Berlusconi sa castige scrutinul inainte de termen.

Presedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a dizolvat ieri Parlamentul, deschizand cala alegerilor anticipate care au fost fixate tot ieri de Guvernul aflat la final de mandat pentru 13 si 14 aprilie.

La 20 de luni dupa ce a ajuns premier, Prodi a confirmat ca nu va candida la legislative, permitandu-i primarului Romei, Walter Veltroni (52 de ani), sa conduca formatiunea sa in acest scrutin.

Prodi, in varsta de 68 de ani, a mai anuntat ca nu va accepta niciun nou mandat de premier in cazul in care coalitia sa de stanga ar castiga. Veltroni, care este perceput drept noul lider al stangii italiene, s-a facut remarcat in mass-media romanesti prin inversunarea cu care cerea expulzari masive ale romanilor din Italia, in urma cu cateva luni, in timpul crizei imigrantilor.