Produse din carne alterată, livrate în magazinele din Capitală și din țară

De: Carmen Ulian / 12.03.2014, 11:00
Produse din carne alterată, livrate în magazinele din Capitală și din țară
Achetatorii fac astăzi percheziții la peste 100 de adrese din țară, după ce au descoperit tone de produse din carne alterată scoase la vânzare.

Anchetatorii fac percheziții, miercuri, la peste 100 de adrese din Capitală și din mai multe județe, în cazul unei rețele ai cărei membri sunt suspectați de evaziune fiscală și spălare de bani, după ce ar fi livrat în magazine tone de produse din carne alterată.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

Potrivit unor surse judiciare, perchezițiile, făcute de procurorii DIICOT, vizează membrii unei grupări organizate suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani și punere în circulație de produse alterate.

Conform surselor citate, gruparea infracțională ar fi produs, în acest fel, un prejudiciu de aproximativ 15 milioane de euro.

Sursele citate au precizat că membrii grupării aduceau carne din țări ale Uniunii Europene, pe care o puneau în vânzare în magazine din România, fără să declare cantitățile.

În cazul în care carnea depășea termenul de valabilitate, aceasta era procesată și transformată în diverse produse care, de asemenea, ajungeau la vânzare în magazine, au mai spus sursele citate.