Profesorul Paul Tomita a decedat

Apropo.ro / 22.07.2004, 11:17
Profesorul Paul Tomita a decedat
Primul jucator profesionist de golf din România, Paul Tomița, a decedat, miercuri, la vîrsta de 90 de ani. Paul Tomița s-a nascut în Pianu de Sus (județul Alba), la 12 iunie 1914. Între 1968 și 1975 a participat la șase ediții ale Campionatelor Mondiale de golf

Primul jucator profesionist de golf din România, Paul Tomița, a decedat, miercuri, la vîrsta de 90 de ani.

Paul Tomița s-a nascut în Pianu de Sus (județul Alba), la 12 iunie 1914. Între 1968 și 1975 a participat la șase ediții ale Campionatelor Mondiale de golf și la doua turnee de tip Open. Dupa ce a devenit profesor de golf, printre elevii lui Paul Tomița s-au numarat Regele Mihai, Virgil Madgearu sau Nicolae Titulescu.

Paul Tomița a reușit sa inaugureze, în 1995, un club privat de golf, la Pianu de Jos, care îi poarta numele și unde s-au desfașurat, pîna în prezent, numeroase competiții cu participare naționala și internaționala.

La ultima ediție a turneului ce-i poarta numele, Paul Tomița a declarat ca golful reprezinta rațiunea sa a trai. „Pentru mine golful reprezinta viața, rațiunea de a trai. Voi juca golf pîna voi muri”, a spus atunci profesorul Tomița.

Mediafax