Profit record de 1,38 miliarde lei pentru Petrom, în lunile ianuarie – martie

Apropo.ro / 09.05.2012, 09:15
Profit record de 1,38 miliarde lei pentru Petrom, în lunile ianuarie - martie
Față de aceeași perioadă a anului trecut, OMV Petrom a înregistrat un profit record de 1,38 miliarde lei, cu 65% mai mult, vânzările urcând cu 21%, la 6 miliarde lei.

„În primul trimestru, prețul majorat al țițeiului și aprecierea dolarului față de leu au favorizat rezultatele segmentului E&P (Explorare și Producție, n.r), dar, în același timp, au influențat negativ marjele și volumele din activitatea de R&M (Rafinare și Marketing). Pe parcursul trimestrului am înregistrat un progres considerabil în cadrul proiectelor cheie de investiții și am continuat să ne consolidăm performanța operațională, datorită măsurilor de management strict al costurilor (…) Condițiile meteo extreme din primele două luni au cauzat unele întreruperi de ordin tehnic, ce au afectat, într-o oarecare măsură, nivelul producției din E&P și au influențat negativ vânzările din marketing. Cu toate acestea, iarna severă a determinat creșterea volumului vânzărilor de gaze și, în plus, am înregistrat marje îmbunătățite, în special la gazele extrase din depozite”, a declarat într-un comunicat directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe.

Prețul mediu al țițeiului Ural a crescut cu 14% față de nivelul din primele trei luni din 2011, la 117,49 dolari /baril.

Citiți mai multe despre profiturile Petrom pe Mediafax.ro.