Profiturile Facebook se apropie de 1 miliard de dolari pe an

Apropo.ro / 08.09.2011, 11:41
Profiturile Facebook se apropie de 1 miliard de dolari pe an
Conform rapoartelor Reuters, profiturile Facebook de anul acesta se apropie vertiginos de 1 miliard de dolari.

Desi nu este de mirare, cifrele sunt destul de mari iar cele 1,6 miliarde de dolari incasate de Facebook in prima jumatate a anului 2011 au generat un profit de aproximativ 500 de milioane de dolari.

Rezultatele bune au venit in urma presiunilor facute de investitorii care au evaluat compania Facebook pe mai multe piete private la aproximativ 80 de miliarde de dolari.

Dave Williams, CEO Blinq Media, o companie ce ruleaza campanii publicitare pe Facebook, a declarat ca „vedem intr-adevar ca Facebook va deveni „sistemul de operare” pentru livrarea anunturilor pe internet”.

Liderul in cautari pe net, Google, a lansat o retea sociala rivala cu Facebook, numita Google+, care a atras in primele doua saptamani mai mult de 10 milioane de utilizator.

Momentan Google+ mai are pana cand va avea o valoare pe piata considerabila, momentan incercand sa mareasca atractia utilizatorilor oferind jocuri precum Zynga Poker sau Rovio’s Angry Birds.

Revenind la veniturile Facebook, sursele Reuters nu au specificat care departamente au generat vanzarile de 1,6 milioarde de dolari insa cert este ca Facebook mai castiga si cate 30% din vanzarile obiectelor virtuale (din jocuri), la care utilizatorii apeleaza pentru a-si imbunatati experienta.

Contactati, oficialii Facebook au refuzat momentan sa faca vreun comentariu privind aceste cifre.