PROFM, MUSIC FM, INFO PRO şi DANCE FM cumpărate de RCS & RDS

De: Nicoleta Nicolae / 23.12.2014, 09:00
PROFM, MUSIC FM, INFO PRO şi DANCE FM cumpărate de RCS & RDS
Din luna decembrie, RCS & RDS îşi completează portofoliul media cu patru posturi de radio pe care le-a achiziţionat în urma tranzacţiei cu grupul Central European Media Enterprises (C.M.E.). ProFM, InfoPro, Music FM şi Dance FM sunt cele patru staţii de radio care se adăugă, din această lună, celor nouă posturi de televiziune pe care compania le deţine în prezent.

Achiziţia celor patru posturi de radio face parte din strategia RCS & RDS de a le oferi utilizatorilor conţinut media variat şi la un înalt standard de calitate. Produsele ProFM, InfoPro, Music FM şi Dance FM vor completa gama de conţinut media pe care RCS & RDS îl furnizează deja: de la ştiri, informaţii echilibrate şi interviuri în exclusivitate, la cele mai importante competiţii sportive din lume, de la cele mai noi producţii cinematografice, la cele mai interesante şi educative documentare, precum şi conţinut muzical pentru tineri.

Tranzacţia dintre grupul RCS & RDS şi Central European Media Enterprises a fost supusă aprobării Consiliului Naţional al Audiovizualului. ProFM este unul din cele mai ascultate posturi de radio din România. Conform ultimelor date ale Studiului de Audienţă Radio,  Pro FM are, la nivel naţional, aproape 1,7 milioane de ascultători în fiecare zi şi peste un milion la nivel urban. Cota de piaţă zilnică a radioului este de 10% pe publicul comercial, la nivel naţional, şi de 9.1% la nivel urban.