Prognoza meteo până în luna ianuarie 2014

Apropo.ro / 22.10.2013, 10:45
Prognoza meteo până în luna ianuarie 2014
Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

NOIEMBRIE 2013

Temperatura aerului va înregistra în general valori apropiate de normele climatologice, exceptând zonele sud- estice unde sunt estimate valori peste cele normale, iar in cele nordice, sub mediile multianuale.

Precipitațiile lunare se vor situa peste mediile climatologice în estul și centrul țării, local sub medie în sud, iar în restul teritoriului acestea vor fi în general normale.

DECEMBRIE 2013

Regimul termic va fi normal în cea mai mare parte a țării, iar in regiunile nordice și centrale sunt posibile medii ale temperaturilor mai scăzute decât normele climatologice.

Cantitățile lunare de precipitații se vor situa peste media climatologică în centrul, estul și sud-estul țării și apropiate de normalul perioadei în celelalte regiuni.

IANUARIE 2014

Valorile termice vor fi, în general, apropiate de mediile multianuale, iar local în partea de sud și sud-est a țării sunt posibile temperaturi peste normele climatologice.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi în general apropiate de media climatologică, exceptând regiunile vestice, sud-vestice și centrale, unde sunt posibile valori excedentare.

tabel