Prognoza meteo pentru duminică, 18 ianuarie 2015

De: Carmen Ulian / 18.01.2015, 06:00
Prognoza meteo pentru duminică, 18 ianuarie 2015
Și duminică vom avea parte de o vreme caldă, în special în zona de vest, de deal a țării precum și la munte. Maxime termice de până la 14 grade Celsius.

Duminică, 18 ianuarie 2015, vremea se va menține în continuare mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată, îndeosebi în vestul țării, la deal și la munte. Cerul va avea înnorări temporare și, mai ales în a doua parte a intervalului, va ploua local în regiunile vestice și nord-vestice și izolat în cele centrale și de nord-est. La munte precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. În zonele joase de relief din sud și din est, dimineața se va semnala ceață sau nebulozitate joasă, care local va persista și pe parcursul zilei și va fi asociată izolat cu burniță. Pe suprafețe mici vor fi condiții de producere a poleiului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, dar trecător și în vest și sud-estul extrem.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2…0 grade în zonele cu ceață persistentă din Moldova și 13…14 grade în vestul țării, iar cele minime se vor încadra între -8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 5 grade în Dealurile de Vest.

În București, cerul va avea înnorări și, mai ales în prima parte a zilei și noaptea, se va semnala ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -2…0 grade.