Prognoza meteo pentru intervalul aprilie – iunie 2013

Apropo.ro / 10.04.2013, 13:30
Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, ne prezintă estimarea sezonieră pentru perioada aprilie-iunie 2013.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

PROGNOZA METEO până în luna aprilie: Ce temperaturi vor fi în fiecare regiune a țării

 

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

Regimul termic mediu lunar al aerului se va situa în general în limite apropiate de normele climatologice în sud-estul, sudul și vestul țării, iar în restul teritoriului valorile termice vor fi sub mediile multianuale.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi în general apropiate de normele climatologice în estul, sud-estul și sudul țării, iar în restul teritoriului vor fi posibile valori peste mediile multianuale.

Temperaturile medii lunare ale aerului vor prezenta valori sub normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sudul și sud-estul țării unde local valorile termice pot fi apropiate de mediile lunare.

vremea aprilie-iunie

Cantitățile de precipitații pot înregistra valori peste mediile multianuale în majoritatea zonelor, iar local în sud-estul, sudul și vestul țării precipitațiile lunare vor fi în limite apropiate de normele climatologice.

Temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa în general în limite apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a regiunilor țării.

Cantitățile lunare de precipitații se pot situa sub normele climatologice în estul, sud-estul, sudul și vestul țării, iar în restul teritoriului acestea pot înregistra în general valori apropiate de mediile lunare.