Prognoza meteo pentru joi, 1 ianuarie 2015

De: Carmen Ulian / 01.01.2015, 07:00
Prognoza meteo pentru joi, 1 ianuarie 2015
Prima zi a anului 2015 va fi extrem de rece, chiar geroasă, cu maxime termice de minus 13 grade Celsius. Sunt condiții de ninsori slabe.

Joi, 1 ianuarie 2015, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nordice, centrale și estice, unde îndeosebi spre seară și noaptea, local va ninge slab. În Moldova precipitațiile vor fi trecător și sub formă de lapoviță și ploaie, ce trecător vor favoriza depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -13 și -3 grade, iar cele minime se vor încadra între -18…-16 grade, izolat în Oltenia, Muntenia și sud-estul Transilvaniei și -1 grad în nordul Moldovei. În zonele joase, îndeosebi din sud, pe arii restrânse se va semnala ceață cu depunere de chiciură.

În București, vremea va fi deosebit de rece, geroasă în special dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a doua parte a intervalului, când vor fi condiții de ninsoare slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -7 grade, iar cea minimă, mai ridicată decât în noaptea precedentă, va fi de -13…-11 grade. Vor fi condiții de ceață, asociată cu chiciură.

Tags: