PROGNOZA METEO pentru joi și vineri

Apropo.ro / 02.09.2015, 14:00
PROGNOZA METEO pentru joi și vineri
Joi, deși valorile termice vor marca o scădere ușoară față de ziua precedentă în jumătatea nordică a țării, vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, sudul și centrul Moldovei, unde și disconfortul termic va fi ridicat. În restul teritoriului doar izolat indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și la începutul nopții, când se vor semnala averse, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele de munte și pe arii mai restrânse în regiunile vestice, nordice și centrale. Vor fi condiții de grindină, iar izolat cantitățile de apă pot depăși 15…20 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade pe litoral și 37 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa, în general, între 12 și 20 de grade. Dimineața și noaptea, în sud-est, pe spații mici se va semnala ceață.

LA BUCUREȘTI:

Vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară după-amiaza, când și indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

Sursa: MEDIAFAX