Prognoza meteo pentru luni, 16 februarie 2015

De: Carmen Ulian / 16.02.2015, 06:00
Prognoza meteo pentru luni, 16 februarie 2015
Vremea se schimbă: apar înnorări și ninsori slabe pe arii restrânse precum și ploi slabe. Local va fi ceață. Maxime termice de până la 10 grade Celsius.

Luni, 16 februarie, în cursul zilei, în estul și în sudul țării, cerul va fi mai mult noros, pe arii restrânse va fulgui și izolat se vor semnala burnițe sau ploi slabe, iar în zonele joase de relief, mai ales în orele dimineții, local va fi ceață. În restul teritoriului, vremea se va menține predominant frumoasă și caldă pentru acestă dată, cerul va fi variabil, iar ceața matinală va fi prezentă cu totul izolat.

Seara și noaptea, cerul se va degaja treptat în regiunile extracarpatice, devenind mai mult senin la nivelul întregii țări. Excepție va face vestul și nordul Olteniei, Carpații Orientali și zona litoralului, unde înnorările vor persista și vor mai fi condiții de precipitații. Totodată, vremea va deveni rece, local geroasă în regiunile nordice, nord-estice și centrale. Vântul va avea intensificări temporare în est, sud și la munte și numai izolat în rest, cu viteze mai mari în sudul Banatului, unde rafalele vor depăși 50…60 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade în Moldova și în depresiunile Carpaților Orientali și 9…10 grade în Banat și în Crișana, iar cele minime se vor încadra între -20 de grade în estul Transilvaniei și -1 grad în sudul Banatului.

În București, în cursul zilei cerul va avea înnorări și vor fi condiții ca trecător să burnițeze sau să fulguiască, dar noaptea se va degaja treptat. Vântul va avea unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -8…-6 grade.