Prognoza meteo pentru luni, 23 martie 2015

De: Carmen Ulian / 23.03.2015, 07:00
Prognoza meteo pentru luni, 23 martie 2015
Vremea se va răci ușor în regiunile extracarpatice, iar în restul teritoriului temperaturile se vor apropia de normal. Maxime termice de până la 16 grade Celsius. Și în București vor fi maxime de 9 grade Celsius.

Luni, 23 martie 2015, vremea în România se va răci în regiunile extracarpatice față sfârșitul săptămânii, devenind mai rece decât în mod obișnuit la această dată, îndeosebi în jumătatea nordică a Moldovei. În restul teritoriului vremea se va menține ușor mai caldă, astfel încât, la scara întregii țări, vor fi temperaturi maxime cuprinse între 4…5 grade pe litoral, în Delta Dunării și în nordul Moldovei și 15…16 grade, izolat, în vest și centru. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua la munte, unde pe arii restrânse vor mai fi fulguieli sau lapovițe, iar noaptea în sud-vestul extrem, unde vor fi condiții să plouă slab. Vântul va prezenta unele intensificări în Banat și pe crestele montane, iar în prima parte a zilei și în regiunile sudice.

Temperaturile minime se vor situa între -8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 5 grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, local se va forma brumă și vor fi condiții de ceață.

În București, vremea se va răci. Cerul va fi variabil, iar vântul va mai avea intensificări în prima parte a zilei, apoi va slăbi treptat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.