PROGNOZA METEO pentru luni și marți

Apropo.ro / 03.05.2015, 18:00
PROGNOZA METEO pentru luni și marți
Vremea va continua să se încălzească în primele două zile ale săptămânii viitoare, cu temperaturi maxime ce vor atinge, luni, valori de până la 28 de grade, urmând ca marți să se înregistreze izolat chiar și 30 de grade Celsius, potrivit prognozei transmise de Administrația Națională de Meteorologie.

ÎN ȚARĂ‚

Luni, vremea va continua să se încălzească, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade în Maramureș și 28 de grade în extremitatea de sud-vest, iar cele minime se vor situa între 5 și 17 grade. Cerul va fi temporar noros și, mai ales pe parcursul zilei, vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice, local în zonele montane și în regiunile nordice, pe arii restrânse în centru și nord-est și izolat în restul teritoriului, iar noaptea ploile se vor semnala pe spații mici, cu precădere la munte și în jumătatea de vest a țării. Vântul va sufla slab și moderat.

Marți, procesul de încălzire va continua și vremea va deveni caldă, chiar deosebit de caldă în regiunile sud-vestice, unde se vor înregistra maxime termice de până la 30 de grade, plecând de la 16 grade în deltă și pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales în cursul zilei cand se vor semnala averse în general slabe cantitativ și descărcări electrice local în zonele montane, pe arii restrânse în centru, nord și nord-est și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte și în Dobrogea. Temperaturile minime se vor încadra între 7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 18…19 grade în Dealurile de Vest.

ÎN BUCUREȘTI

Luni, vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

Sursa MEDIAFAX