Prognoza meteo pentru mai, iunie și iulie 2013

Apropo.ro / 26.04.2013, 15:00
Prognoza meteo pentru mai, iunie și iulie 2013
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru mai, iunie și iulie. Potrivit ANM, luna mai va înregistra valori normale pentru această perioadă, în timp ce în primele două luni de vară vor fi precipitații reduse și caniculă.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

 

Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paști

MAI 2013

Temperaturile medii ale aerului vor avea, în general, valori sub normele climatologice ale perioadei, exceptând regiunile centrale ale țării, unde se vor apropia de aceste norme. Excepție va face sudul și sud-estul României, unde local valorile termice pot fi apropiate de mediile lunare. În țara noastră media multianuala lunară, calculată de meteorologi pentru luna mai, este de 14.4 grade Celsius.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi apropiate de mediile multianuale în Muntenia și Dobrogea și vor avea o tendință spre excedent în restul teritoriului.

 

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

IUNIE 2013

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de mediile climatologice ale lunii în toate regiunile țării. Temperaturile medii vor avea valori între 15 – 21 grade în Muntenia și 19 – 21 grade în Dobrogea.

Cantitățile lunare de precipitații se vor situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a țării.

IULIE 2013

Temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste normele climatologice, îndeosebi în sud-estul, sudul și vestul țării. Temperaturile medii se încadrează între 16 – 23 în Muntenia și 21 – 22 în Dobrogea.

Cantitățile lunare de precipitații se pot situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului.