Prognoza meteo pentru marți, 3 martie 2015

De: Carmen Ulian / 03.03.2015, 06:00
Prognoza meteo pentru marți, 3 martie 2015
Temperaturile maxime ale zilei de 3 Martie se vor situa între 5 și 15 grade Celsius. Cerul va fi noros în nordul și centru țării, unde local va fi ploaie și lapoviță.

Marți, 3 martie, deși vor marca o scădere în vest, în nord și în centru, valorile termice diurne se vor situa în general peste mediile climatologice specifice datei, cu precădere în sud și sud-est unde vor continua să caracterizeze o vreme deosebit de caldă. Astfel, maximele se vor încadra între 5 și 15 grade, mai ridicate în Muntenia.

În cursul zilei vor fi înnorări în nordul și în centrul țării unde local se vor semnala precipitații în general slabe sub formă de ploaie și lapoviță, iar în orele dimineții și în Dobrogea unde va ploua izolat. Noaptea cerul se va degaja, dar va fi mai rece decât în nopțile precedente, cu valori minime ale temperaturii aerului în general între -7 și 3 grade, apropiate de cele normale în această perioadă din an. Vântul va avea intensificări temporare în toate zonele, cu viteze ce vor depăși local 50 km/h, iar la munte va sufla tare.

În București, vremea se va menține deosebit de caldă ziua, când maxima termică va urca până la 16 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla în general moderat. Noaptea va fi mai rece decât precedentele, astfel că temperatura minimă va fi de 1…2 grade, mai scăzută în zona preorășenească.