Prognoza meteo pentru miercuri, 25 februarie 2015

De: Carmen Ulian / 25.02.2015, 06:00
Prognoza meteo pentru miercuri, 25 februarie 2015
Vremea de miercuri va fi caldă, cu temperaturi de până la 16 grade în Moldova. Sunt așteptate ploi în mai multe regiuni.

Miercuri, 25 februarie 2015, valorile termice se vor menține mult mai ridicate comparativ cu mediile climatologice caracteristice acestei date. Cerul va prezenta înnorări și începând din orele amiezii aria ploilor se va extinde treptat, la început în regiunile sud-vestice și sudice, iar până dimineața va cuprinde toată țara. Pe arii restrânse în Oltenia, Muntenia și în Banat – în special în zona deluroasă și montană aferentă, se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. La munte vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări temporare în zona de munte, mai ales pe crestele Carpaților Meridionali, dar și în partea de sud, vest și centru a teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 grade în Moldova și 16 grade în Banat și Crișana, iar cele minime între 1 și 7 grade. La începutul zilei, izolat va mai fi ceață.

În București, valorile de temperatură se vor menține în continuare peste mediile climatologice specifice acestei date. Cerul va prezenta înnorări și temporar va ploua, cel mai probabil după-amiaza și noaptea, iar vântul va avea unele intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar minima va fi de 4…5 grade.