Prognoza meteo pentru miercuri și joi

Apropo.ro / 04.08.2015, 13:00
Prognoza meteo pentru miercuri și joi
Vremea va fi călduroasă, local caniculară după-amiaza îndeosebi în regiunile vestice și sudice, unde indicele temperatură-umezeală ITU va atinge și depăși ușor pragul de 80 de unități.

Cerul va avea unele înnorări, mai ales în a doua parte a zilei și noaptea, la munte și în vestul țării, unde izolat vor fi averse și descărcări electrice, în timp ce în restul țării va fi variabil la senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 30 și 35 de grade, iar cele minime între 11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 25 de grade pe litoral.

BUCUREȘTI

Vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, când maxima termică va fi în jurul valorii de 35 de grade, iar indicele temperatură-umezeală ITU va atinge și depăși ușor pragul de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 20…21 de grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

JOI

Vremea se va menține călduroasă, caniculară după-amiaza, când disconfortul termic va fi accentuat în vestul și sudul țării și izolat în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zonele montane, iar spre seară și noaptea în vestul și nord-vestul teritoriului, unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea, Muntenia, sudul Olteniei și al Moldovei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 și 37 de grade, cele mai ridicate fiind în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între 14 și 24 de grade, mai scăzute în depresiuni.

Sursa: MEDIAFAX