Prognoza meteo pentru minivacanța de Sf. Maria

De: Dragos Tanase / 14.08.2014, 17:00
Prognoza meteo pentru minivacanța de Sf. Maria
Vineri, în sudul și în sud-estul țării vremea va fi în continuare călduroasă, local caniculară, iar pe arii relativ extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări în cursul nopții, când numai izolat se vor semnala fenomene specifice instabilității atmosferice.

În restul teritoriului valorile termice vor marca o scădere semnificativă, iar vremea va fi în general instabilă.

Astfel, mai ales în cursul zilei vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie îndeosebi în Transilvania, Moldova și zona de munte.

Izolat cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 24 de grade în Maramureș până la 36 de grade în sudul și estul Munteniei și în vestul Dobrogei, iar cele minime se vor situa între 13 și 25 de grade.

LA BUCUREȘTI

Vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară după-amiaza, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unițăți al disconfortului termic. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări noaptea, dar condițiile de ploaie de scurtă durată vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade.

Vezi cum va fi vremea la munte și la mare, pe mediafax.ro