Prognoza meteo pentru sâmbătă, 17 ianuarie 2015

De: Carmen Ulian / 17.01.2015, 06:00
Prognoza meteo pentru sâmbătă, 17 ianuarie 2015
Vremea va fi caldă și frumoasă, maxime de 14 grade Celsius în Dealurile de vest. Dimineața și seara se va semnala ceața.

Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, vremea frumoasă și mult mai caldă decât normal se va menține în regiunile vestice și în zonele de deal și de munte, unde ziua cerul va fi variabil la senin. În sudul și în estul țării, dar pe arii restrânse și în centru se va semnala ceață sau nebulozitate joasă ce izolat vor persista și vor fi asociate cu burniță, astfel că se vor înregistra valori termice în general apropiate de mediile climatologice specifice pentru o zi de ianuarie. În a doua parte a nopții cerul se va înnora în regiunile vestice, unde va începe să plouă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă și în vestul țării.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0…2 grade în zonele cu ceață persistentă în special din est și 12…14 grade în Dealurile de Vest; minimele termice se vor încadra între -15…-13 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 5…7 grade în Dealurile Banatului și ale Crișanei.

În București, în prima parte a zilei și noaptea se va semnala ceață și va fi nebulozitate joasă, posibil persistente. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -3 grade, mai scăzută în zona preorășenească.