Prognoza meteo pentru vineri, 16 ianuarie 2015

De: Carmen Ulian / 16.01.2015, 06:00
Prognoza meteo pentru vineri, 16 ianuarie 2015
Valorile rămân ușor ridicate pentru această perioadă, în special în regiunile vestice, de deal și la munte. În zonele joase din sud, centru și est temperaturile mai scad și sunt posibile ninsori ușoare.

Vineri, 16 ianuarie 2015, în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile vestice, la deal și la munte valorile termice vor fi în continuare mult mai ridicate decât cele obișnuite pentru mijlocul lunii ianuarie, în condiții de cer variabil.

În zonele joase din sud, centru și est, în prima parte a zilei și din nou noaptea va fi nebulozitate joasă și local se va semnala ceață, asociate izolat cu burniță sau fulguieli, astfel că regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru această dată.

Cu totul izolat vor fi condiții favorabile depunerilor de polei, cel mai probabil în Moldova. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană înaltă și în partea de vest a teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade, mai scăzute în zonele unde ceața va fi persistentă peste zi, dar și ușor mai ridicate în Dealurile de Vest; minimele termice vor fi de la -15…-13 grade în depresiunile Carpaților Orientali până la 4…6 grade în Dealurile Banatului și ale Crișanei.

În București, în prima parte a zilei și noaptea va fi ceață sau nebulozitate joasă, ce ar putea persista în special în zona preorășenească. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 4…6 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade.