Prognoza meteo pentru vineri, 2 ianuarie 2015

De: Carmen Ulian / 02.01.2015, 07:00
Prognoza meteo pentru vineri, 2 ianuarie 2015
Temperaturile maxime cresc ușor, dar vremea se va menține în continuare rece. În Oltenia, Muntenia și Transilvania vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața și seara.

Vineri, 2 ianuarie 2015, valorile termice vor crește față de intervalul precedent, dar vremea se va menține rece, iar în Oltenia, Muntenia și Transilvania chiar deosebit de rece, izolat geroasă dimineața și noaptea. În cursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sud-est și în zonele de munte, unde doar cu totul izolat va fulgui. Seara și noaptea nebulozitatea se va accentua și vor fi precipitații, sub formă de ninsoare în Maramureș și la munte, local în Transilvania, iar în Banat, Crișana și nordul Moldovei, pe arii restrânse și lapoviță sau ploi ce vor favoriza depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, unde va spulbera zăpada.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8…-7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 4…6 grade în dealurile subcarpatice ale Moldovei și Munteniei, iar cele minime se vor încadra între -14 și -2 grade, mai scăzute în depresiuni până spre -22 de grade. Mai ales dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, local se va semnala ceață cu depunere de chiciură.

În București, deși valorile termice vor crește ușor față de intervalul precedent, vremea se va menține deosebit de rece. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -3 grade, iar cea minimă va fi de -9…-8 grade, ușor mai scăzută la periferia orașului. Mai ales în a doua parte a intervalului vor fi condiții de ceață.