Prognoza meteo pentru vineri, 30 ianuarie 2015

De: Carmen Ulian / 30.01.2015, 06:00
Prognoza meteo pentru vineri, 30 ianuarie 2015
Un început de săptămână promițător, cu vremea care continuă să se încălzească. Cerul va fi temporar noros iar maximele termice vor atinge 12 grade Celsius.

Vineri, 30 ianuarie 2015, vremea va continua să se încălzească, devenind mai caldă decât în mod normal pentru această dată. În jumătatea de vest a țării cerul va fi noros și mai ales seara și noaptea temporar vor cădea precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate. La munte ziua precipitațiile vor fi mixte, iar în cursul nopții, în Carpații Meridionali și Occidentali, treptat vor predomina ninsorile care pot fi mai abundente. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar ploile vor cădea pe arii mai restrânse, cu precădere în partea a doua a intervalului. Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, iar la munte și, trecător, în Câmpia de Vest și pe litoral, va sufla tare.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 12 grade, iar cele minime se vor încadra între -3 și 7 grade. Dimineața, pe arii restrânse, mai ales în sud și în est va fi ceață.

În București, vremea se va încălzi și va fi caldă pentru această dată. Ziua, cerul va fi temporar noros, iar dimineața vor fi condiții de ceață. În cursul nopții nebulozitatea se va accentua treptat, va începe să plouă, iar vântul se va intensifica. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade.