Prognoza meteo pentru vineri, 6 februarie 2016

De: Carmen Ulian / 06.02.2015, 06:00
Prognoza meteo pentru vineri, 6 februarie 2016
Temperaturile sunt în scădere față de zilele anterioare. Vor fi înnorări și precipitații sub formă de ninsoare. Meteorologii au emis un cod galben de ninsori și viscol valabil de vineri după amiaza și până sâmbătă la ora 14.00

Vineri, 6 februarie, în cea mai mare parte a țării temperaturile vor fi în scădere față de ziua anterioară și se vor apropia de normalul acestei date calendaristice, exceptând regiunile vestice și nord-vestice, unde acestea vor rămâne ușor peste mediile multianuale. Înnorările vor persista și vor cădea precipitații în majoritatea regiunilor. După-amiza și la începutul nopții, aria ninsorilor va cuprinde treptat zona Munților Banatului și cea mai mare parte a Olteniei, Carpaților Meridionali și de Curbură, pentru ca până la sfârșitul intervalului acestea să se extindă și în Muntenia și Dobrogea.

Local și temporar va ninge și în restul teritoriului, dar în general slab cantitativ. Excepție va face zona litoralului, iar în prima parte a zilei și partea de sud și sud-vest a țării, unde pe spații restrânse se vor semnala precipitații mixte și vor fi condiții de polei.

Cantitățile de precipitații vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu precădere în Oltenia și la munte și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Vântul va avea intensificări temporare, viscolind și spulberând ninsoarea, în regiunile sudice, dar și la munte, cu viteze de peste 50…60 km/h, iar în sudul Banatului rafalele vor depăși 80 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 și 7 grade, ușor mai ridicate în Dealurile de Vest, spre 9 grade, iar cele minime se vor încadra între -8 și 2 grade.

În București, valorile termice vor fi în scădere față de ziua anterioară și se vor apropia de normalul acestei date calendaristice. Cerul va fi mai mult noros și trecător, ziua, se vor semnala precipitații slabe mixte, cu precădere dimineața și din nou spre seară. Noaptea va ninge, mai însemnat cantitativ în a doua parte a intervalului și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări încă din orele dimineții, cu rafalele ce vor depăși temporar 50…60 km/h, viscolind și spulberând ninsoarea pe parcursul nopții. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad.