Prognoza meteo pentru vineri, 9 ianuarie 2015

De: Carmen Ulian / 09.01.2015, 06:00
Prognoza meteo pentru vineri, 9 ianuarie 2015
O zi de vineri cu temperaturi scăzute. Gernul ne dă bătăi de cap în continuare. Trecător vor fi condiții de precipitații mixte și condiții de polei.

Vineri, 9 ianuarie 2015, vremea în România va fi geroasă dimineața în sudul, estul și centrul teritoriului, apoi valorile termice vor crește ușor și se vor apropia de cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros și temporar vor cădea precipitații în regiunile intracarpatice și local în restul teritoriului.

În Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și la munte vor predomina ninsorile, iar în celelalte zone vor fi precipitații mixte ce vor favoriza depunerile de polei, la începutul intervalului în vest, iar pe timpul nopții în est și sud-est. În nord-vest și în zona Carpaților Occidentali și Orientali cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare, viscolind sau spulberând zăpada.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 și 7 grade, iar cele minime se vor încadra între -8 și 3 grade.

În București, valorile termice vor fi în creștere față de intervalul anterior, dar vremea se va menține rece, chiar geroasă în primele ore ale intervalului. Cerul va avea înnorări și trecător vor fi precipitații mixte și condiții de polei. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de -2…-1 grad, iar cea minimă în jurul valorii de -2 grade.