PROGNOZA METEO pentru weekend

Apropo.ro / 04.09.2015, 12:00
PROGNOZA METEO pentru weekend
Vremea se va menține călduroasă în jumătatea de sud-est a țării, iar în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei și sudul Moldovei după-amiaza va fi din nou caniculă și disconfort termic accentuat.

ÎN ȚARĂ‚

Sâmbătă, in restul teritoriului, vremea va fi instabilă, cerul va avea înnorări temporar accentuate, vor fi averse și descărcări electrice, condiții în care valorile termice vor fi mai scăzute decât în zilele anterioare, apropiindu-se de cele climatologic specifice datei din calendar. Va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 35…40 l/mp. Astfel de fenomene își vor face apariția local și în celelalte regiuni, mai ales seara și noaptea. Vântul va avea unele intensificări la munte, în zona litoralului, dar cu precădere asociate averselor, când vor lua și aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi de la 22…23 de grade în Crișana și Maramureș, până la 37…38 de grade local în Muntenia și cu totul izolat în Oltenia. Minimele termice se vor încadra între 13 și 23 de grade.

ÎN BUCUREȘTI

Vremea va fi în continuare caniculară după-amiaza, când temperatura aerului va urca până la 36…37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 20…22 de grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Citeste mai mult aici!