Program de accelerare a solutiilor Linux

Apropo.ro / 14.04.2006, 12:14
Program de accelerare a solutiilor Linux
Intel Corporation si Red Hat au creat un program global care sa faciliteze clientilor planificarea, accelerarea si optimizarea implementarii de solutii Linux, se arata într-un comunicat al celor doua companii. Programul va fi primul de acest gen pentru dezvoltarea solutiilor Linux si se

Intel Corporation si Red Hat au creat un program global care sa faciliteze clientilor planificarea, accelerarea si optimizarea implementarii de solutii Linux, se arata într-un comunicat al celor doua companii.

Programul va fi primul de acest gen pentru dezvoltarea solutiilor Linux si se va orienta initial pe dezvoltarea si diseminarea instrumentelor de virtualizare a platformei si prelucrarea datelor în sistem grila.

„Programul Red Hat-Intel de accelerare a solutiilor va oferi clientilor acces în timp real la informatiile, instrumentele si asistenta critica de care au nevoie pentru constructia si optimizarea de solutii Linux pe platforme de tip Intel”, a afirmat Jon Bork, director al biroului Intel Open Source Program.

Programul Red Hat-Intel de accelerare a solutiilor actioneaza online si la centre care includ hub-uri situate la McLean (Virginia), Mumbai (India) si München (Germania), precum si 14 locatii de satelit care acopera întreaga planeta. Hub-urile vor fi echipate cu servere dotate cu procesoare Intel Itanium 2 si Intel Xeon, sisteme cu procesoare Intel Pentium 4, laptop-uri cu tehnologie Intel Centrino si dispozitive de stocare Intel, printre care se numara si platforme-cheie de pre-productie.

Toate centrele, care vor fi amplasate în locatii ale companiei Red Hat, vor fi utilizate de experti în servicii si solutii de la Intel si Red Hat, precum si de clienti si de alti parteneri care participa la dezvoltarea solutiilor.

Printre serviciile furnizate la centre si/sau online se numara: pregatire si transferul informatiilor, solutii de referinta si seturi de solutii certificate, testarea si portarea aplicatiilor. Cele doua companii vor colabora pentru definirea si testarea de solutii hardware si software destinate canalului revânzatorilor si pentru segmente selectate verticale de piata.

Programul se va concentra si asupra noilor initiative tehnologice, pentru a asigura faptul ca combinatia de Red Hat Enterprise Linux pe platforme Intel suporta cele mai recente tendinte tehnologice, inclusiv virtualizarea si multicore.

Potrivit comunicatului, programul de accelerare a solutiilor Red Hat-Intel va începe sa functioneze în aceasta luna.

Mediafax Business/ IT