Program difuzat de BBC despre traiul luxos al maneliştiilor români –VIDEO

De: Cătălina Matei / 17.06.2016, 12:46
Program difuzat de BBC despre traiul luxos al maneliştiilor români –VIDEO
Filmul documentar "New Gypsy Kings", de Liviu Tipurita, despre vieţilE luxoase ale "popstarurile" din industria manelelor, va fi difuzat pe BBC Two, în emisiunea de documentare "This World", pe 16 iunie, de la ora 21:00. "Manelele glorifică gangsterii", scrie BBC. "Trăiesc viaţa ca sultanii", scrie Mirror.

Comunitatea romă este marginalizată şi sărăcă în toată Europa, iar de-a lungul mai multor ani, muzica lor tradiţională a fost cea mai faimoasă marfă de export, scrie BBC. Un nou sound Gypsy a apărut apoi. Manelele. Starurile din industria manelelor pot câştiga până la 20.000 de euro la o nuntă opulentă.

La petrecerile cu manele banii cash vin în averse peste invitaţi. Videoclipurile maneliştilor au milioane de vizualizări pe YouTube. Dar manelele, zic britanii, sunt un gen muzical controversat – versurile glorifică gangsterii şi interlopii.

Un fragment din documentarul lui Liviu Tipurita este despre Adrian Minune, artistul extrem de bogat, care câştigă „căruţe de bani” la cântări şi nunţi. Spectatorii britanici vor avea ocazia să admire hainele scumpe şi palatul în care locuieşte Minune.

Galerie foto aici!