Programul Erasmus

Apropo.ro / 07.12.2001, 14:10
Programul Erasmus
Programul Erasmus face parte din programul mai general intitulat Socrates. Acesta este un program al Uniunii Europene pentru cooperare in domeniului educatiei . Initiat in 1995 , el este deschis statelor membre si asociate Uniunii. Scopul programului este sa contribuie la imbunatatirea calitatii

Programul Erasmus face parte din programul mai general intitulat Socrates. Acesta este un program al Uniunii Europene pentru cooperare in domeniului educatiei . Initiat in 1995 , el este deschis statelor membre si asociate Uniunii. Scopul programului este sa contribuie la imbunatatirea calitatii si eficientei educatiei pt. copii, tineri si adulti prin consolidarea cooperarii europenesi prin cresterea accesului la formulele de invatamant disponible in cadrul U.E.

Informatii suplimentare la birourile din universitati si la Centrul Socrates din Bucuresti 3113505.

In cadrul Socrates exista programul Erasmus, adresat studentilor din universitatile de stat exclusiv. Aceste burse nu sunt finantate de guvernul Romaniei, ci de Uniunea Europeana. UE acorda un fond de mobilitate iar biroul national Socrates dispune un cuantum mediu pentru fiecare universitate.

Distributia in continuare a fondurilor revine coordonatorilor de proiect. In fiecare universitate exista in cadrul biroului de Relatii Internationale un profesor coordonator al programului Erasmus care realizeaza selectia studentilor.

Selectia se face in functie de rezultatele academice; studentii nu trebuie sa fie in primul an de studiu, fiind preferati cei din anii terminali si masteranzii. Durata burselor e cuprinsa intre 3 si 6 luni.

Daca esti student la stat, inseamna ca ai si la tine in facultate un coordonator Erasmus. Contacteaza-l pentru a-ti alege tara cu care facultatea ta are stabilit acord de colaborare si apoi depune-ti dosarul de candidatura.