Progresele înregistrate în Kosovo s-ar putea încheia

Apropo.ro / 06.07.2007, 14:23
Progresele înregistrate în Kosovo s-ar putea încheia
Progresele înregistrate în Kosovo de la razboiul din 1998-1999 risca sa se încheie fara o decizie în privinta cererii majoritatii albaneze pentru independenta de Serbia, a precizat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, într-un raport, citat de Reuters. Rusia a blocat adoptarea unei

Progresele înregistrate în Kosovo de la razboiul din 1998-1999 risca sa se încheie fara o decizie în privinta cererii majoritatii albaneze pentru independenta de Serbia, a precizat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, într-un raport, citat de Reuters.

Rusia a blocat adoptarea unei rezolutii sprijinite de tarile occidentale care ar acorda independenta provinciei Kosovo, la opt ani dupa ce NATO a preluat controlul asupra provinciei de la Serbia.

Liderii provinciei au amenintat cu declararea independentei în mod unilateral, o initiativa care ar putea afecta unitatea Uniunii Europene în privinta celei mai importante probleme din Balcani.

„Daca viitorul sau statut ramâne nedefinit exista riscul ca progresele înregistrate de ONU si institutiile provizorii din Kosovo ar putea sa se destrame”, a aratat Ban într-un raport care va fi prezentat luni în cadrul Consiliului de Securitate al ONU.

„Determinarea statutului provinciei Kosovo ar trebui sa ramâna o prioritate a Consiliului de Securitate si a comunitatii internationale ca întreg”, a adaugat el.

Mediafax