Proiect al Primariei Brașov privind instalarea unei telegondole

Apropo.ro / 20.01.2005, 13:21
Proiect al Primariei Brașov privind instalarea unei telegondole
Turiștii sosiți la Brașov și localnicii ar putea avea ocazia sa admire orașul de sus daca un proiect al Primariei privind instalarea unei telegondole care sa strabata municipiul și sa ajunga în Poiana Brașov va prinde viața în viitorul

Turiștii sosiți la Brașov și localnicii ar putea avea ocazia sa admire orașul de sus daca un proiect al Primariei privind instalarea unei telegondole care sa strabata municipiul și sa ajunga în Poiana Brașov va prinde viața în viitorul apropiat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul George Scripcaru a anunțat, într-o conferința de presa, ca a eliberat deja certificatul de urbanism pentru construirea telegondolei.

„Am primit o propunere a unei firme private – româno-austriece – privind înființarea unei linii de transport pe cablu din zona Garii, cu o stație la Pietrele lui Solomon și de-acolo pîna sus, în Poiana Brașov. Este o propunere interesanta. Am eliberat certificatul de urbanism pentru efectuarea studiului de fezabilitate, care sa ne spuna toate amanuntele legate de acest proiect, detaliile financiare, tehnice și juridice”, a explicat George Scripcaru.

Dupa primirea detaliilor privind traseul și implicațiile unei astfel de construcții, studiul va fi înaintat spre aprobare Consiliului Local. Conform primarului, investiția este exclusiv privata, dar costurile nu au fost înca dezvaluite.

Mediafax