Proiect de 160.000 de euro pentru promovarea Vaii Vaserului

Apropo.ro / 20.05.2005, 18:02
Proiect de 160.000 de euro pentru promovarea Vaii Vaserului
Ministerul Finanțelor Publice va aloca 146.000 de euro pentru finanțarea unui proiect de refacere a caii ferate de pe Valea Vaserului, în vederea includerii acestei zone în circuitul turistic internațional. Fondurile fac parte dintr-un ajutor nerambursabil de

Ministerul Finanțelor Publice va aloca 146.000 de euro pentru finanțarea unui proiect de refacere a caii ferate de pe Valea Vaserului, în vederea includerii acestei zone în circuitul turistic internațional.

Fondurile fac parte dintr-un ajutor nerambursabil de la Ambasada Elveției, prin care se încearca crearea unor noi locuri de munca și creșterea numarului de turiști.

Valoarea totala a proiectului se ridica la 161.400 de euro, din care 15.400 de euro pot fi asigurați de administrația locala și companii.

Interesul vizitatorilor straini a crescut în ultmii ani, aceștia dorind sa viziteze Maramureșul și Valea Vaserului, unde unul dintre principalele obiective turistice îl constituie calea ferata îngusta, singura cale ferata industriala de acest tip din Europa.

Mediafax