Proiect de lege pt combaterea anorexiei în rîndul manechinelor

Apropo.ro / 18.01.2005, 14:39
Proiect de lege pt combaterea anorexiei în rîndul manechinelor
Israelianul Adi Barkan, fotograf de moda și proprietar al unei agenții de modeling, a inițiat un proiect de lege care prevede ca tinerele care aspira sa lucreze în domeniu sa fie supuse unui control medical, pentru a descuraja anorexia, informeaza New York Post. Adi Barkan are


Israelianul Adi Barkan, fotograf de moda și proprietar al unei agenții de modeling, a inițiat un proiect de lege care prevede ca tinerele care aspira sa lucreze în domeniu sa fie supuse unui control medical, pentru a descuraja anorexia, informeaza New York Post.

Adi Barkan are susținerea lui Inbal Gavriely, membra a camerei inferioare a Parlamentului israelian. Proiectul lor, care va fi supus votului Parlamentului, prevede ca înainte de semnarea primului contact de modeling fetele sa fie supuse unui control medical.

Prima de acest gen din lume, inițiativa încearca sa descurajeze practicile nesanatoase din lumea modei și sa evite ca obsesia perfecțiunii sa duca la instalarea unor tulburari alimentare, mai ales printre adolescente.

„Anorexia și bulimia sînt dedesubturile urîte ale lumii modeling-ului”, a declarat Barkan, un veteran al industriei modei din Paris și Israel, care este de parere ca 60% din modelele din Israel sufera de asemenea boli.

„Agențiile le cer modelelor sa slabeasca, fara sa le pese în ce mod o fac. Cei din domeniul nostru ambaleaza malnutriția atît de frumos încît majoritatea femeilor își doresc sa arate așa. Este timpul ca industria modei sa arate lumii ca frumusețea și moda de calitate nu sînt echivalente cu privarea de hrana”, a completat Barkan.

Mediafax