Proiecte speciale pentru 2014, la National Geographic Channel

De: Mioara Tronaru / 07.01.2014, 08:00
Proiecte speciale pentru 2014, la National Geographic Channel
Noul serial Istoria sub scaner de la Atlantic Productions, urmat de Vânătorii de pietre preţioase, Războiul colecţionarilor şi Oameni cu greutate sunt doar câteva dintre premierele cu care National Geographic Channel îşi întâmpină telespectatorii în 2014.

Bucureşti – 30 decembrie 2013 National Geographic Channels International anunţă cele mai noi proiecte ce vor fi oferite ftelespectatorilor în 2014. NGCI, în asociere cu Atlantic Productions, a produs Time Scanners (Istoria sub scaner), un serial din şase episoade ce va debuta în 2014 şi care expune, cu ajutorul tehnologiei avansate de scanare laser 3D, minunile inginereşti ce stau la baza unora dintre cele mai incredibile creaţii ale lumii antice.

NGCI aduce, de asemenea, documentarul Get Rich or Die Mining (Vânătorii de pietre preţioase) în producţia RDF Media, un documentar care-l urmăreşte pe vânătorul de pietre preţioase de talie internaţională Guy Clutterbuck, alături de o echipă de elită de mineri, în căutarea celor mai impresionante pietre preţioase naturale. Firecracker Films a produs pentru NGCI Clash of the Collectors (Războiul colecţionarilor), în care cunoaştem un grup extraordinar de oameni care şi-au dedicat vieţile creării unor colecţii impresionante şi foarte bizare şi descoperim ce colecţie câştigă prin dimensiuni, raritatea articolelor şi mărimea sacrificiilor necesare pentru crearea sa. În plus, NGCI în asociere cu Dragonfly Television and Film a produs Planet XXL (Oameni cu greutate), documentar ce are ca protagonişti trei indivizi din colţuri diferite ale lumii, dar care au în comun lupta cu kilogramele. Toate aceste documentare vor fi difuzate la nivel internaţional pe National Geographic Channel (NGC) la în 2014.

”Fie că explorează cele mai copleşitoare realizări arhitecturale ale lumii antice sau investighează complexităţile vieţii din lumea modernă, National Geographic Channel oferă publicului o viziune unică asupra reuşitelor remarcabile, pasiunilor uimitoare şi provocărilor emoţionante întâlnite pe glob”, a declarat Hamish Mykura, vicepreşedinte executiv şi director al diviziei pentru conţinut internaţional din cadrul NGCI.

 

Proiecte în 2014

 

Istoria sub scaner (6×60)

Acest serial dezleagă secretele celor mai reprezentative realizări inginereşti ale lumii, folosind tehnologia ultramodernă de scanare laser 3D. O echipă de cercetători şi istorici – condusă de Steve Burrows (inginer în cadrul proiectului Stadionul Olimpic din Beijing) – foloseşte scanări extraordinare pentru a crea modele digitale 3D de extremă acurateţe ale unor construcţii precum: Coloseumul din Roma, piramidele egiptene, aşezarea incaşă Machu Picchu, structuri din oraşele Petra şi Ierusalim. Cu ajutorul acestui instrument unic şi beneficiind de acces exclusiv, echipa poate analiza cât de buni erau inginerii străvechi, poate face noi descoperiri şi poate formula noi teorii revoluţionare despre aceste locuri impresionante şi despre oamenii care le-au creat.

 

Vânătorii de pietre preţioase (1×60)

Vânătorul de pietre preţioase de talie internaţională Guy Clutterbuck a strâns o echipă de elită şi porneşte în căutarea celor mai uluitoare pietre preţioase naturale. Miza acestei misiuni este enormă deoarece fiecare membru al echipei a investit bani personali, bazându-se pe intuiţia bine antrenată a lui Guy. Echipa se îndreaptă spre Sri Lanka, cu speranţa de a descoperi, şlefui şi vinde suficiente safire pentru a se îmbogăţi. Dar au la dispoziţie numai şase zile pentru a-şi atinge scopul şi trebuie să depăşească obstacole de tot felul: inundaţii, disfuncţionalităţi ale echipamentelor şi pericolul unor prăbuşiri.

 

Războiul colecţionarilor (2×60)

În lume există un grup extraordinar de oameni care şi-au dedicat întreaga viaţă realizării unor colecţii uriaşe şi destul de bizare. Fiecare episod al serialului prezintă trei foarte buni colecţionari care se vor înfrunta pentru a stabili cine este Regele Colecţionarilor. Concurenţii vor fi evaluaţi în funcţie de mărimea colecţiilor, de raritatea obiectelor din colecţie şi de cât de multe sacrificii au fost făcute de dragul pasiunii lor.

 

Oameni cu greutate (1×60)

Obezitatea reprezintă un fenomen în creştere, pe întreaga planetă existând mai bine de 300 de milioane de oameni clasificaţi clinic drept obezi. Cunoaşte trei indivizi din zone diferite ale globului care au în comun lupta cu kilogramele şi efortul de a-şi ameliora sănătatea. În Mexic, cel mai gras om al planetei vrea să inspire tineretul din ţara sa prin pierderea radicală de greutate pe care şi-a propus-o; în India, un adolescent se supune unei intervenţii chirurgicale invazive pentru a-şi ţine sub control greutatea şi diabetul, iar în SUA un şofer de camion speră să clădească un nou stil de viaţă pentru el şi familia sa pentru a-şi putea păstra slujba.