Proiectul Nabucco: Pentru unii muma, pentru altii ciuma

De: Dragos Tanase / 06.02.2008, 18:27
Proiectul Nabucco: Pentru unii muma, pentru altii ciuma
Turcia continua sa se opuna participarii Gaz de France la proiectul Nabucco, in timp ce Romania este de acord cu acesta.

Autoritatile de la Ankara continua sa se opuna participarii Gaz de France (GDF) la proiectul Nabucco si critica pozitia Frantei fata de genocidul din Armenia si de aderarea Turciei la Uniunea Europeana, a declarat un oficial turc din domeniul energiei.

Declaratiile au fost facute in contextul in care Romania si compania ungara de stat MOL au anuntat, in aceasta saptamana, ca sprijina participarea grupului francez la consortiul care va construi si administra gazoductul Nabucco.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro

Basescu: Gas de France, asociata proiectului "Nabucco"

Presedintele Traian Basescu a declarat, pe 4 februarie, la finalul intalnirii cu omologul sau francez, Nicolas Sarkozy, ca a convenit cu acesta ca firma franceza de stat "Gas de France" sa fie asociata proiectului "Nabucco" si sa primeasca sprijin din partea Romaniei in acest fel.

In acest context, presedintele Traian Basescu a tinut sa mentioneze ca in cadrul discutiilor a convenit cu omologul sau francez ca firma de stat "Gas de France" sa fie asociata proiectului "Nabucco", Romania urmand sa fie un sustinator al asocierii respectivei firme in proiect.